Меѓуопштински натпревар во шах и домино – Охрид и Струга

Здружението на слепи лица Охрид давајки акцент на Јубилејот 70 години постоенје на Националниот сојуз на слепи лица на Македонија  организира Мегуопштински натпревар во шах и домино за слепи лица…

Здружението на слепи лица Битола во утринската програма ДЕНИЦА на ТВ Мега

На 7 Април 2016г. претседателот и стручниот соработник-секретар администратор  на Здружението на слепи лица Битола гостуваа во утринската програма на Битолската телевизија „ТВ МЕГА“-„ ДЕНИЦА “. Повод беше одбележувањето на…

Соработка на Битолското здружение со Бугарскиот конзул

На 3ти Март 2016 година, Претседателот и Секретарот на Здружението на слепи лица Битола на покана на нашиот долгогодишен пријател и почесен член на Здружението  Бугарскиот конзул во Битола, присуствуваја…

Крводарителска акција во Тетово

По повод 17-ти Март – денот на крводарителите, Здружението на слепи лица – Тетово во соработка со Црвениот крст во Тетово и одделението за трансфузиологија, организиравме крводарителска акција, беше организирано…

Најубавиот ден на жената

По повод 8-ми Март, денот на сите жени, во просторијата на Здружението на слепи лица – Тетово, според годишната програма за активности за 2016 година и комисијата на жени, ние…