Комерцијална банка со специјално признание за општествена одговорност

Националниот сојуз на слепите на Република Македонија и честита на Комерцијална Банка АД Скопје за своите заложби кои ги прави во Република Македонија како лидер во финансискиот сектор за слепите…

Одбележување на денот на Белиот стап во Кичево

Во Кичево свечено беше одбележан 15-ти Oктомври Меѓународниот ден на Белиот стап, при што беа поканети претставници од локалната самоуправа, членовите на здружението, медиумите и институците. На свеченото отворање претседателот…

Известување од Јавното претпријатие „Градски Паркинг“ – Скопје

Јавното претпријатие „Градски Паркинг“ – Скопје, согласно законските одредби им овозможува на лицата со посебни потреби повластени услови за користење на паркинг услугите. Се повикуваат сите слепи и слабовидни лица…

Државно првенство во гол-бал 2015

По повод 15-ти Октомври – денот на белиот стап, Националната спортска федерација на слепите на Македонија во соработка со Националниот сојуз на слепите на Република Македонија од 09-12.10.2015 година, го одржа…